Successstory-page-banner4.jpg

News

News

08 Nov 2013

Treasure found in Craiova, Romania with Minelab Safari

Romania

Ottoman_Silver_Coin_Hoard.png

Dumitru Banta a Minelab detectorist from a  town called Craiova in Romania recently found a hoard of 1500 silver coins (close to 2kg). The silver coins date back to the time of Romanian leader Michael the Brave (Mihai Viteazul). 

The coins, which have a total weight of 1.8kg, are now with the Oltenia museum, where they are being evaluated by experts. The man who found the coins will receive 25% of their value as a reward. The coins were found at a depth of half a meter in a cloth bag and are an exceptionally important find.

The coins were found with the Minelab Safari which the man in question has a license to hunt for treasure with. 

 

A CUMPARAT IN 31-08-2011 - DUMITRU BANTA – SAFARI MINELAB – LOCUIESTE IN  CRAIOVA JUD DOLJ

Norocul a dat peste un bărbat din Craiova care a găsit o comoară de pe vremea lui Mihai Viteazu. Tezaurul numără aproape 1500 de monede de argint ce cântăresc aproape 2 kilograme, iar acum se află la Muzeului Olteniei.

Dumitru Banţa spune că a auzit de la bunicii săi că în localitatea lor natală Bulzeşti s-ar ascunde sub pământ adevărate comori. A fost curios să afle adevărul, aşa că în timp şi-a achiziţionat un detector de metale. Cu ajutorul acestuia a descoperit aproape  o mie cinci sute de  monede din argint.

Specialiştii spun că banii datează de pe vremea domnitorului Mihai Viteazu.

Văzând cât sunt de importante, bărbatul a predat tezaurul Muzeului Olteniei.

Monedele vor fi expertizate de specialişti. Craioveanul  care le-a descoperit va primi din partea statului o treime din valoarea acestora.

< back

Back to Top ↑

Website by Bridgehead ...Powered by WebTemplate